Labels

Coca-cola (2) Burger King (1) Disney (1) Ecover (1) K'nex (1)

maandag 23 november 2015

Misverstanden over promoties: laat je niet (altijd) vangen

Het doet bij iedereen een lamp branden: 2+1, 30% korting, 5 kopen en 4 betalen. Dagelijks krijgen consumenten verschillende promoties naar hun hoofd gesmeten, maar is het echt voordeliger?

Misverstand 1: In een pakje is het goedkoper dan los
Meestal kopen we onze frisdrank of onze kleine melkflesjes in een sixpack. Soms is het interessanter om de flessen apart te kopen, dus doe snel even de berekenging in de winkel. 

Misverstand 2: Actie, folderprijs, promotie, knalprijs: ze zorgen allemaal voor korting
Niet alle woorden die ze in de winkel gebruiken, wijzen op korting. Kijk altijd goed naar de prijs en neem je tijd om te vergelijken.


Misverstand 3: Meer is niet altijd beter
Het is niet altijd voordeliger om drie pakjes mee te nemen om dan korting te krijgen. Er kunnen marketingtrucjes achter zitten om je meer te doen kopen dan voorzien.


Social media in tijden van terreur: frenemy


We houden allemaal van de vrije meningsuiting en we maken er meer gebruik van dan we denken. Is het gebruik van sociale media wel zo verstandig in tijden van terreur?

Na het drama in de Franse hoofdstad stonden de sociale media in brand. Zowat iedereen postte, tweette of deelde foto’s en tekstjes om zo Parijs een hart onder te riem te steken.

De vraag die ik mij stelde was of sociale media op een of andere manier helpen om gebeurtenissen te verwerken. Volgens traumapsycholoog en psychotherapeut Doris D'Hooghe kan daar zeker iets van kloppen. Als we een tweet de wereld in sturen en zo onze emoties uiten, dan kan dat deel uitmaken  van het verwerkingsproces. Maar sociale media kan ook juist angstpsychose in de hand werken. Alles hangt af van hoe de persoon omgaat met angst. Zo ben ik enkele dagen bewust offline gebleven.  


Is ‘waarom’ bedrijven iets produceren belangrijker dan ‘wat’ ze verkopen?

Als communicatiestudent of –professional ondervinden we hoe moeilijk het is om creatief en verrassend uit de hoek te komen. Ooit al gehoord van de golden circles? Ze zijn misschien wel jouw sleutel tot succes. 

  • Wat = het resultaat
  • Hoe = specifieke acties om het doel te realiseren
  • Waarom = de overtuiging
De klassieke manier van denken was van ‘wat’ naar ‘waarom’. Bedrijven zoals Apple en Tesla hebben het ‘the other way around' geprobeerd en met een sterk resultaat. In alle nieuwsgierigheid heb ik na mijn wekelijks bezoek aan de supermarkt gekeken welke producten of merken ik in mijn winkelkar gelegd had. Sommige van de merken koop ik omdat ik sterk geloof in hun verhaal. Zo probeert mijn favoriet yoghurtmerk het verschil te maken door enkel met plantaardige producten te werken.


Waarom kocht jij je Iphone?